Main content

Metal Building Solutions

Succesformules voor de industriële bouw

Industrieel bouwen betekent industrieel isoleren, en dat is een vak apart. Veiligheid, energiebalans en verblijfklimaat van een industrieel gebouw moeten aan welomschreven eisen voldoen.

Daarvoor heeft de specialist in gevel- en dakbeplating naast zijn eigen kennis en vakmanschap de ondersteuning van een betrouwbare partner nodig, en zo’n partner vindt u in Insulation Solutions.

De metaalbouwdivisie van Insulation Solutions is voortgekomen uit Clecon International BV en kan bogen op ruim 35 jaar ervaring op isolatiegebied. Dit gecombineerd met de ervaring van de divisies Technische isolatie en Binnenafbouw maakt Insulation Solutions tot de breedst georiënteerde toeleverancier op isolatiegebied in Nederland.

Met een programma dat zowel dak- als wandisolatie materialen omvat, legt Insulation Solutions de basis voor een full service programma voor u als specialist in metalen bedrijfsgebouwen. Onze isolatiematerialen zijn grotendeels vervaardigd in onze eigen productiefaciliteiten, en getest in onafhankelijke laboratoria in binnen –en buitenland: een betere garantie voor de prestaties van isolatiemateriaal kunt u niet verlangen. De spandekens op basis van onbrandbaar glaswol voldoen aan de nieuwe Europese isolatienormen. De dampremmende en brandveilige bekledingsfolie zorgt voor een fraaie binnenafwerking, terwijl de dekens in tegenstelling tot harde afwerkingsmaterialen ook een gunstig effect hebben op de akoestiek van de ruimte. Ons brede assortiment van Rockwool en Isover producten stelt u in staat voor alle binnendoosconstructies de juiste isolatie én de meest efficiënte werkwijze te kiezen. Terwijl u met de op maat gemaakte cannelures van Insulation Solutions ook de finishing touch aan de akoestiek van een “warm-dak”-constructie kunt aanbrengen.

Aan dit complete productengamma voegen we uitgebreide knowhow en uitgekiende logistiek toe. We kunnen u alles vertellen over specificaties van onze materialen en verwerkingstechnieken, en we weten hoe we die moeten vertalen in de door u gewenste Rc-waarde, een afdoende geluidsisolatie of de vereiste brandveiligheid. Waar nodig kunnen we u voorzien van alle gegevens en berekeningen om ervoor te zorgen dat de door u aangebrachte dak- of wandbekleding ruimschoots aan de gestelde eisen voldoet. Als het om calculeren gaat kunnen we u voorzien van alle informatie en berekeningen om een scherpe prijs neer te leggen. En om ervoor te zorgen dat u met uw project direct van start kunt gaan en zonder oponthoud kunt doorwerken hebben we een uniek just-in-time leveringssysteem ontwikkeld. We houden met onze leveringen gelijke tred met de voortgang van uw project, zodat u altijd over voldoende werkmateriaal beschikt, zonder dat de complete bouwplaats volgestapeld hoeft te worden. Dat scheelt u tijd, geld en ruimte: alles onder handbereik, en geen risico op beschadiging, verdwijning of andere ongemakken.


Downloads

Metal Building Solutions

Wie zich bezighoudt met gevels, daken en/of vloeren van utiliteits-,kantoor- of agrarische gebouwen vindt in Insulation Solutions de ideale isolatiepartner.