Main content

Technische Isolatie

Altijd een antwoord op uw isolatievragen

Bij de isolatie van technische installaties wilt u als specialist niet voor verrassingen komen te staan. Vandaar dat u van uw leverancier en zakenpartner verlangt dat hij volledig thuis is in de wereld van het technische isolatiewerk.

Dat hij niet alleen een uitgebreid assortiment van isolatiematerialen en –producten op voorraad heeft, maar ook tot in details weet wat de eigenschappen van elk van die producten zijn. Ook daarin is Insulation Solutions een partner van formaat – dankzij de integratie van Akisol in het driemanschap dat de kracht van Insulation Solutions bepaalt.

Waar industriegebouwen het domein van de divisie staalbouwisolatie zijn en de divisie utiliteitsbouw zich richt op de isolatie van kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen is de divisie technische isolatie van Insulation Solutions als geen ander thuis in de wereld van de industriële installaties. Procesomgevingen, scheepsinstallaties maar ook installaties in de utiliteitsbouw vormen het werkterrein bij uitstek van deze divisie. Het uitgebreide assortiment van schuimen, elastomeren en minerale wolproducten heeft zijn waarde bewezen bij een veelheid van isolatiewerkzaamheden in technische omgevingen. Ongeacht of het gaat om het terugdringen van energieverliezen in systemen voor warmteoverdracht of voor koelinstallaties, om ketelisolatie of in projecten om het aantal decibels in een procesomgeving te beperken.

Technische omgevingen stellen vaak speciale eisen aan isolatieproducten. Naast de juiste dempingfactor, brandwerendheid of isolatieweerstand moeten ze soms bestand zijn tegen extreem lage of juiste zeer hoge temperaturen of agressieve chemicaliën, de nodige souplesse hebben om het verloop van leidingen goed te volgen of speciale bewerkingen ondergaan om precies dat maatwerk te leveren dat de isolatieprofessional verlangt. Hierop is het producten- en dienstenpakket van Insulation Solutions dan ook volledig toegesneden. Naast steenwol, silica en glaswol in allerlei vormen om installaties te isoleren is er een breed scala aan schuimen in de vorm van platen of voorgevormde stukken beschikbaar: van PIR- en elastomeer-schuimen tot een brede range van allerlei merkproducten die hun waarde in speciale toepassingen hebben bewezen. Het assortiment is ten behoeve van uw gemak uitgerust met hulp- afwerkmaterialen en gereedschappen. U bent immers liever bezig met isoleren dan met logistieke rompslomp.

Ook in de technische isolatie bewijzen de know-how en het full-service concept van Insulation Solutions hun waarde. Voor alle vragen over speciale toepassingen kunt u als isoleerder een beroep doen op de adviseurs van Insulation Solutions, en de breedte van het leveringprogramma garandeert dat wij een oplossing hebben voor uw isolatieprobleem. Bewerkingen als zagen, stansen, cacheren en het vervaardigen van speciale vormstukken stellen u in staat maatwerk te leveren, en de logistieke service van Insulation Solutions zorgt ervoor dat leveranties gelijke tred houden met de voortgang van uw project. U hoeft geen extreme voorraden aan te houden, maar kunt uw projecten probleemloos afwerken zonder onderweg voor verrassingen te worden geplaatst.

?6=&4=&2=technical-solutions&3=&1=

Downloads

Technical Solutions

Bij de isolatie van technische installaties wilt u als specialist niet voor verrassingen komen te staan. Vandaar dat u van uw leverancier en zakenpartner verlangt dat hij volledig thuis is in de wereld van het technische isolatiewerk.


Technische Isolatie producten